Sinds 1991 zorgt het CAB ervoor dat de tolkenwerking in Vlaanderen vlot verloopt. In opdracht van de Vlaamse ministeries Welzijn, Werk en Onderwijs verbindt het tolken Gebarentaal (GT) en schrijftolken (ST) met hun gebruikers.

Hoe werk je samen met het CAB?

Meld je als tolk aan op het platform www.tolkaanvraag.be. Daar vind je tolkopdrachten en kom je in contact met tolkgebruikers die op zoek zijn naar een tolk. Het CAB stemt de vraag naar en het aanbod van tolken op elkaar af. Dankzij het digitaal platform kan dat 24/7: dus ook buiten de kantooruren.

Afstandstolken

Heb je interesse in afstandstolken?
Als tolk moet je zowel VGT kunnen als vlot kunnen typen. Je kan een aantal jaren ervaring als tolk VGT voorleggen en je begrijpt vlot regionale verschillen binnen VGT.
Sluit je dan hier aan bij de afstandstolkendienst.

Klik hier voor meer informatie over de afstandstolkendienst van het CAB.

Het honorarium van de tolk

Het CAB zorgt voor de administratie en de vergoeding van de tolken. Maandelijks betaalt het de gepresteerde diensten uit. Vul daarom online je prestaties goed in. Het werkt binnen een wettelijk kader. Wanneer je als tolk een tolkopdracht kreeg en bevestigde via het digitale platform, dan heb je de garantie dat het CAB jou voor die opdracht zal uitbetalen.